Tre tips inför val av åkgräsklippare

Nu börjar det gå mot säsong för trädgårdsskötsel. Efter en period av vinter ska trädgårdar, parker och golfbanor förberedas för öppnande och bruk. Medan några gillar ljuden och dofter av iordningställande av grönytor, är det är utmaning för andra. Oavsett vilken kategori du tillhör är våren äntligen på väg.

Men visste du att det finns olik utformning på åkgräsklippare och användningsområdena för dessa är olika? Först och främst har grönytemaskiner eller åkgräsklippare två utformningar. Antingen har den en mittmonterad klippare eller så har den en frontmonterad klippare. Maskiner med mittmonterad klippare fungerar bra som trädgårdstraktor och kan ofta användas med andra tillbehör. Grönytemaskiner med frontmonterad klippare är mer avsett bara för klippning av gräs. Du kan se olika modeller hos Gianni Ferrari.

Två eller fyrhjulsdriven

För grönytemaskiner finns det även val om att ha två eller fyrhjulsdriven maskin. Fyrhjulsdrivna maskiner kostar mer men tar dig lättare fram i kuperat terräng. Olika varianter på detta hittar du hos Gianni Ferrari. Modellerna med fyrhjulsdrift burkar kosta lite mer men användningsområdet är också större.

Efter att du valt om behöver två eller fyrhjulsdriven grönytemaskin och mittmonterad eller frontmonterad klippare, hittar du eventuella tillbehör till din maskin hos Gianni Ferrari.

Funktioner och tillbehör för grönytemaskiner

Efter du beslutat om ditt behov är mitt- eller frontklippare och två eller fyrhjulsdriven behöver du även titta på övriga funktioner på eller till maskinen. Eftersom behoven ser olika ut behöver du titta på hur maskinen fungerar. Om ditt behov är bra svängradie behöver detta finnas. Även om detta inte är ditt behov kanske du har behov av belysning. Titta efter om det ingår eller finns som tillval.

Det är kanske helt andra saker du har för behov när du letar efter rätt maskin för dig. Oavsett vilka förväntningar du har på utrustning och maskin bör du titta in på Gianni Ferrari och deras maskinpark och utbud.