Skrota din gamla router idag

Att avslöja de dolda orsakerna till långsamt internet: Är din router boven? Funderar du på att sälja firman på grund av segt WiFi företag?

Långsamt internet är en frustrerande upplevelse för alla, men det kan vara särskilt irriterande om du är osäker på vad som orsakar det eftersom problemet är så svårt att lokalisera. Många användare inser inte att problemet kan vara deras router och att det finns vissa steg de kan vidta för att diagnostisera problemet. I den här artikeln kommer vi att avslöja de dolda orsakerna till långsamt internet och diskutera varför din router kan vara boven.

Anledningar till att din router kan vara skurken i ”nät-träsket”!

När du diagnostiserar orsakerna till långsamt internet bör en av de första misstänkta vara din router. Det finns några anledningar till varför din router kan sakta ner din internetanslutning.

Om din router är igensatt med för mycket data kan det orsaka låga hastigheter. Detta kan hända om du använder en router som inte är utrustad för att hantera den höga hastigheten på din internetanslutning. Din router måste också vara av god kvalitet för att kunna hantera de stora datamängder som överförs. Äldre routrar kanske inte är utrustade för att hantera högre internethastigheter, och detta kan leda till långsamt internet när du ska bygga nätverk hemma. Om du nyligen har uppgraderat din internetplan och din router är gammal kan det vara roten till problemet.

Routern är ofta inte korrekt placerad!

En annan möjlig bov är positionen för din router. För att få bästa prestanda bör din router stå ute i det fria och i samma rum som din dator eller enhet. Om din router är för långt bort eller i ett slutet utrymme kan det störa din anslutning och sakta ner din internethastighet. Om du misstänker att din router är orsaken till ditt långsamma internet finns det några steg du kan vidta för att testa den. Det första steget är att köra ett hastighetstest. Detta kommer att berätta hur snabb din internetanslutning är och kan hjälpa dig att avgöra om din router är orsaken till de låga hastigheterna.

Kolla antalet anslutna enheter

Om du har för många enheter anslutna till din router kan det orsaka låga hastigheter. Att övervaka antalet enheter som är anslutna till din router är ett bra sätt att se om det är orsaken till ditt långsamma internet.

Ytterligare felsökningssteg – hjälp!

Förutom att testa din router finns det några andra felsökningssteg du kan vidta för att diagnostisera orsaken till ditt långsamma internet. Om du använder en delad anslutning kan det orsaka dina låga hastigheter. Försök att byta till en dedikerad anslutning för bättre internethastigheter. Men om inget av det här fungerar, då? Om du har provat alla andra felsökningssteg och din router fortfarande är boven, försök att flytta den till en annan plats. Det är bäst att ha den ute i det fria och i samma rum som din dator eller enhet. Eller ännu bättre – byt ut den! Det finns många nya, fina märken där ute med häftig design och allt. Om allt annat misslyckas, tveka inte att kontakta ett proffs och anlita nätverkstekniker för hjälp med routerproblem.