Tänk smart vid byggen av bilhallar

Tänk smart vid byggen av bilhallar

Genom åren har det funnits 1000-tals om inte 10 000tals bilhandlare runt om i Sverige som öppnat och fått stänga en tid senare för att dem inte har koll på kostnaderna runt sina verksamheter. Många gånger börjar en bilhandlare med att importera bilar från till exempel Tyskland och säljer dem hemma på gården där inga hyror tickar eller långa garantier på bilarna behöver erbjudas till kunden då affären räknas som privataffär. Bilarna som sålts hemma på tomten har tvättats just där och ingen kostnad av tvätthall har behövts då man helt enkelt låtit marken utanför fått suga upp alla medel så som schampo, avfettning och vax.

När man ska starta sin första bilfirma är det viktigt att göra en kalkyl på vilka extrakostnader som tillkommer mot från man först började sälja bilar. En av dessa är just att man behöver tillgång till en tvätthall men också dem vanliga sakerna som el, hyra och bokföring.

När man gör sin kalkyl är det viktigt att få ner så mycket kostnader som möjligt. Har man väldigt speciella bilar som klassiska sportbilar kan man räkna med att det kommer många som låtsas vara intresserade av bilarna, men bara är där för att få se deras drömbil i verkligheten och egentligen inte har en krona på fickan att handla bil för. Dessa personer kommer garanterat ta en kopp kaffe och en kaka medans dem kollar och kanske till och med använda toaletten som medför en kostnad för toalettpapper, pappershanddukar, varmvatten och extra städning.

Försök därför att uppskatta om man har råd att bjuda på kaffe och kaka till alla som är där och strosar runt i bilhallen.

Ett måste är som sagt rena bilar som glänser när kunderna kommer så tvättningen av bilarna kommer man aldrig kunna välja bort. Ta därför med i beräkning att bygga tvätthall så slipper man dem dyra kostnaderna att hyra en.

 

Investeringar som kräver minimalt med underhåll

Går man som andra och tröttnat på sitt jobb men vet att man har svårt att få tag på ett nytt kan det vara en bra sak att starta en egen firma på sidan om sitt ordinarie yrke. För att detta ska vara möjligt så behöver ens sidoverksamhet vara av den typen som inte tar upp för mycket tid då man som alla andra kommer behöva sina nätter till att vila ut sig och sova.

Ett bra exempel på verksamheter som inte behöver ta upp mycket tid när dem väl är igång är tvätthallar. En tvätthall kan byggas så att kunderna tar sig in och ut själva via till exempel appar och med ett service nummer tydligt på väggarna kan kunderna anmäla potentiella fel eller avvikelser i lokalerna när man inte kan vara på plats själv. Även produkter som wetrok kan vara väldigt bra att ha till hands.

En tvätthall kommer alltid få någon typ av omsättning så länge det finns bilar i närheten. Tänk på att välja en plats att bygga tvätthall på där det finns mycket trafik till exempel längs motorvägen. Finns det mackar i närheten har dem ofta egna tvätthallar så se till att din verksamhet är mist ett par km från närmsta konkurrent så att kunderna inte behöver välja när dem väl kommer på plats.

Att bygga en tvätthall kan vara komplext om man inte gör det från grunden. En tvätthall släpper ut väldigt mycket kemikalier som måste tas hand om och det krävs en uppsamlingstank under byggnaden för att samla in dessa. Därav är det nästan alltid billigast att satsa på en nybyggnation då man kan göra markarbetet utan att bryta upp befintligt golv och gräva ner uppsamlingstanken.

Som passersystem på en obemannad tvätthall så kan man installera Bank-id inloggning för kunderna så vet man exakt vem som varit där. Komplettera detta system med några kameror så kommer verksamheten vara säkrad. Ofta finns till exempel hetvattentvättar på plats vilket underlättar vilken biltvätt somh elst.